Een Missie naar Overvloed

 
Veel mensen worstelen af en toe met het idee in twee werelden te leven. Aan één kant verder te willen naar een nieuwe werkelijkheid, maar nog te maken hebben met een oude werkelijkheid, waar met betrekking tot bepaalde zaken, nog geen alternatieven voor zijn.

Er is veel in ontwikkeling en er wordt veel gepraat over hoe off-grid te werken en te leven. De werkelijkheid is misschien wel dat onze maatschappij zelf off-grid is en wij, degenen die zover zijn dat we hiervan bewust zijn misschien wel “in-the-grid” van de ware realiteit leven.
Zo wens ik het in elk geval te zien. Het is geen wachten op dat de rest van de wereld zover is, het is aan ons dit nieuwe leven verder doorgang te laten geven. Uiteindelijk zal er een keerpunt komen. Dat weten we inmiddels.
Het bloed stroomt waar het niet gaan kan. De geldstroom en de energiestroom, die nu misschien nog in de omgekeerde richting stroomt, zal uiteindelijk ook deze weg volgen. We moeten volharden en zoals ik het voel is dat minder zwaar in de wetenschap dat er iets moois binnen bereik is. De weg is ingezet en het gebeurt op zo’n grote schaal dat er onmogelijk nog een weg terug is. Een missie naar overvloed.
 

De creatie van overvloed

Om hiermee te beginnen, laten we beginnen de term overvloed vaker te gebruiken.
Dit in een wereld waar men haast vergeten is, of nauwelijks nog weet wat het woord werkelijk inhoud of betekend. We kennen simpelweg geen overvloed meer, omdat we in een wereld leven waarin schaarste gecreëerd is en waar schaarste de norm is en het bewustzijn. Dat is waar het begint.
Wordt het begrip overvloed in deze maatschappij wel als de norm geaccepteerd? Is het niet wetenschappelijk genoeg, niet academisch genoeg, zakelijk genoeg?

Er is een nieuwe term – waardecreatie – een mooie term, maar wat wordt ermee bedoelt? Alles wat waarde heeft hoeven we niet te creëren. Alles wat waarde heeft hoeven we alleen maar WAAR te maken!
We willen misschien overvloed maar vinden we het onwennig om deze term gewoon te gebruiken en bedenken we woorden die wel in de buurt komen, maar de lading niet dekken.
Overvloed is allesomvattend en overvloed is in zichzelf onvoorwaardelijk. Het geeft de essentie volledig weer. Terug naar de essentie is toch wat we willen? Overvloed creëren dus.
Mensen blijven veel om de essentie heen draaien alsof deze niet maatschappelijk geaccepteerd zou worden. Dat is voor een deel ook zo, alleen wij zijn degene die het geaccepteerd maken, door er juist over te spreken. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Wat het eigenlijk ook is.
Laten we in deze wereld het woord overvloed gewoon gebruiken, zo veel en zo vaak mogelijk. In overvloed!
 

De missie en de wil

Als je er klaar voor bent kun je alles bereiken wat je maar wilt.
Velen zijn klaar, maar hebben een moeilijke tijd in alle confrontaties met de oude wereld of zijn onbewust afgeleid van hun missie door zaken die weinig met hun eigenlijke missie van doen hebben.

Het is een interessant en tegelijkertijd toch schijnbaar een gecompliceerd onderwerp, je eigen missie.
Je kunt worden alles wat je maar wilt. Alleen, weten we eigenlijk wat we willen en is dat wat we willen wel dat wat we werkelijk willen? Is dit werkelijk jouw eigen wil? Te weten wat deze wil is, is de sleutel naar je eigen missie.

Het vinden en de vervulling van een missie is een nieuwe fase van bewustwording. Eén die van deze tijd is.
Het verantwoording nemen is een stap die al genomen is, in “de verandering die bij jezelf begint in de wereld”. Een volgende stap is misschien wel de erkenning dat jij ergens heel erg nodig bent en bewust wordt van waar dat is. Daar waar alleen jij heel erg goed in bent. Een volgende stap is misschien die naar een grotere omvang in dat wat je al doet, of goed in bent.

Maak van dat dat waar jij goed in bent werk. Vind manieren waar en hoe dit toe te passen. Creëer je eigen omgeving en ontdek dat er wellicht nog veel mogelijkheden zijn om jezelf te ontwikkelen.
Ergens beginnen met dat wat je vanuit het diepst van je ziel zou willen doen. Een initiatief is dan het startpunt. Een initiatief van iets wat een extensie is van jezelf.
Het uiteindelijke succes is dat de juiste personen de juiste plaats vinden. Het succes is dat mensen groeien in het werk wat ze doen. Succes is dat projecten een conditie worden waarin een fundament gelegd wordt voor overvloed. Geen resultaat, maar de creatie van een nieuwe manier.

De weg naar een nieuwe economie is als een rivier in een nieuwe wereld. Hiervoor moeten bepaalde barrières uit de weg. De rivier doet dat vanzelf en hoeft eigenlijk geen hulp. Het is slecht een kwestie van tijd.
Dus wat bedoelt is, is dat mensen meer dat gaan doen waarvoor ze “gekomen zijn” en dan vallen de dingen vanzelf op hun plaats en wordt deze hele nieuwe wereld werkelijkheid.
We zijn hier om onze plek in te nemen, onze eigen functie te zijn en eigen oplossingen te brengen. Dit is hoe overvloed gecreëerd wordt.
Alles gaat veranderen.

× Begin jouw missie met een nieuwe gedachte...