2012 – Terug naar de Essentie

 
Wanneer men de Essentie kent, kent men het geheel. Hoewel het geheel kunnen overzien is nog wat anders. De gebeurtenissen van deze tijd lijken moeilijk te overzien. Alleen als men de essentie kent, is ook duidelijk waarom dingen gebeuren zoals ze gebeuren.

Gebeurtenissen staan niet op zichzelf en zijn geen toevallige gebeurtenissen. De uiterlijke verschijnselen zijn een gevolg van het innerlijke. Op innerlijk niveau is iets vooraf gegaan aan het uiterlijke. Iets waar we bewust van zijn, alleen minder bewust van zijn dat het gevolgen heeft naar buiten. Het heeft te maken met beslissingen die we maken. Ieder voor zich, op elk willekeurig moment van ons leven, in elke willekeurige situatie.

Wanneer we naar onszelf kijken, komen we terug naar onze essentie als we in staat zijn om los te laten. Los te laten van het verleden en daarmee onszelf te helen, nu. Door dingen nu anders te doen helen we het verleden. Loslaten stelt ons in staat om de kracht en het licht te vinden in onszelf en volledig in het moment te zijn. Dit is al voldoende om de wereld te veranderen. Dan zijn we in staat om onszelf, anderen en de wereld te zien zoals we werkelijk zijn. De Essentie ís onze essentie en dat is wat we leren zien.

Wat we zien in onszelf zien we terug in de wereld, als een groot projectiescherm, gevuld met onze eigen projecties. Dit is wat we gecreëerd hebben met gebeurtenissen die over ons gaan.
Grote gebeurtenissen zijn een verzameling van allerlei kleinere en ieder van ons heeft een bijdrage hierin, of kan in elk geval een bijdrage hierin leveren, hoe klein dan ook.

We creëren door het maken van keuzes, keuzes uit mogelijkheden óm te gebeuren. Logischerwijs kunnen we een andere wereld creëren door het maken van andere keuzes.
Wat we hier op aarde leren is het maken van deze keuzes en gebeurtenissen uit het verleden lossen zich op door de keuzes die we nu maken!
Als we als collectief loslaten de oude structuren, patronen en gewoontes die ons niet meer dienen, gaat er een wereld open om te creëren overvloed, vrijheid en alles wat we maar wensen. Elke keuze telt in die zin en elke keuze is een keuze die je maakt voor jezelf, voor de aarde, het hele universum en alle levende wezens. Elke keuze is een keuze die je maakt voor het hele universum.

De missie die een ieder heeft kun je zien op dit niveau van het Zijn. Groeien in het leven verder terug naar jezelf, heeft een enorm effect op het totale bewustzijn, simpelweg omdat we er deel van zijn. Deel van het geheel en al dat is. Hierin ligt de werkelijke leiderschap in de wereld en daarbuiten.
Belangrijk is in deze tijd is om ons te blijven focussen op dat waar het werkelijk om gaat, namelijk de essentie van de dingen die gebeuren. De keuzes die we maken zullen de juiste zijn zolang we ons blijven focussen op deze essentie. Deze komen vaak neer op het hebben van de helderheid om de essentie te zien en van hieruit te beslissen.

Als we door de gebeurtenissen heen kijken die zich afspelen op deze Aarde dan zien we wat er aan het gebeuren is en dat er een transformatie gaande is. Wat er gaat gebeuren is voor een deel al jaren aan de gang. De ontwikkeling van de mensen komt in een stroomversnelling. Er vindt een heling plaats en alles komt uiteindelijk aan het licht.
Wat er komen gaat is dat wat wij zelf brengen. Dit is wat we kunnen verwachten in 2012 en daarna! Mensen ontwaken, komen in actie en worden bewust van de tijd waarin we leven, bewust van zichzelf, de aarde en onze missies!
Alle informatie die we nodig hebben is voor ieder beschikbaar en in de diepte van ons wezen, is er de kennis die we nodig hebben om deze missie te volbrengen en een weten wanneer dit zal zijn. Wanneer men ontwaakt en naarmate men zich zelf ontwikkeld, zal deze kennis naar boven komen en dingen duidelijk worden.

× Begin jouw missie met een nieuwe gedachte...